Om te og strikking.

Jeg er hjemme. Det er fint. Ikke at det ikke var fint å være en uke i huset til mamma. Jeg kommer nok til å savne den stor gule koppen. Den jeg har skrevet om så mange ganger før. Den jeg har drukket kaffe av. Her hjemme drikker jeg ikke kaffe. Jeg drikker nesten alltid te. Jeg har mange forskjellige typer te. Både i løsvekt og i pose. Men ikke i sekk. Noen ganger har jeg te i en ryggsekk. Det er som regel når jeg skal på tur. Det er forskjellige måter man kan ha te i en ryggsekk på. Jeg kommer ikke til å utbrodere det noe mer. Jeg kommer heller ikke til å brodere det. Det er mulig at jeg kommer til å strikke en ryggsekk. Da skal jeg ha et egent rom til te. Det er noe som heter te-bag. Jeg tror ikke det er noe som heter te-ryggsekk. Jeg liker å være først. Jeg synes på mange måter at det er fint. Derfor skal jeg være den første til å lage en te-ryggsekk. Eller en ryggsekk med en egen lomme til te. Kanskje til og med to lommer. En til å ha te-poser i og en til å ha en termos med varmt vann i. Eventuelt kan jeg droppe å lage en egen lomme til te-posene. Kun lage en lomme til termosen. Da må jeg i så fall huske å putte te oppi termosen, slik at det ikke bare er varmt vann. Det smaker ikke like godt som te. Jeg tror det kan bli fint å strikke en ryggsekk. Det har jeg ikke gjort før. Det er fint å gjøre nye ting. Ryggsekk er praktisk. Det er bedre for ryggen med ryggsekk, enn med skulderveske. Men det er mer praktisk med vesker. Det er ofte veldig slitsomt, for ikke å snakke om tungvindt å måtte ta av seg ryggsekken bare for å finne fram lommeboka, eventuelt nøkler. Da er det lettere med en skulderveske. Man må bare passe på at veska ikke er for stor, for da blir det igjen veldig vanskelig å finne ting i den. Det er et typisk jenteproblem. Derfor er det lurt å ha en veske med flere rom. Noen av mine vesker har det. Jeg må ærlig innrømme at det ikke er så veldig ofte jeg går med ryggsekk. Men siden jeg nå skal strikke en ryggsekk, så kommer jeg kanskje til å begynne å gå med ryggsekk. På ryggen. Det kan bli fint. Hvis det er en fin ryggsekk. Det er også fint hvis ryggsekken bare er helt grei. Jeg har lært at man ikke skal stille for høye krav til seg selv. Jeg har jo tross alt aldri strikket en ryggsekk før. Hvis ryggsekken blir grei er det ok. Da skal jeg gå med den. Jeg har ikke så mange bilder av ryggsekker. Men jeg har noen. De er fra Polen. Her kommer et:

Dette bilde er tatt i Polen. Ryggsekken på bildet tilhører ikke meg. Den tilhører Kristian, men vi kaller ham bare for Billy. Jeg vet ikke helt hvorfor. Det er også Billy som har ryggsekken på seg. Bak Billy er det er tog. Bildet er tatt på en tog stasjon i Polen. Jeg tror det er jeg som er fotograf. Jeg har beskåret bildet litt. Det var egentlig flere personer med på bildet. De heter: Linn og Ingvild. Linn står nærmest Billy. Bak henne står det en trillekoffert på bakken. Eller perrongen. Ingvild står igjen ved siden av Linn. Hun har en skulderveske på seg. Eller muligens et nett. Men det kan ikke dere se. Det viktigste her er ryggsekken. Selv om den ikke er stikket.

 

Men hvis det snør, da kommer jeg ikke til å gå med den. Ryggsekken. Det er det som er så dumt med ting som er strikka i ull. Når det snør (særlig kram, våt og tung snø), da kommer det ofte store våte klatter på plagget du har strikket (i dette tilfellet ryggsekken). Det er ikke fint, og det er heller ikke praktisk. Jeg har mange strikka plagg, men når det snør, da pleier jeg å ta en jakke, eller eventuelt noe annet som ikke er av ull, utenpå det jeg har på som er av ull. Det er lurt. De fleste gjør det. Det blir noe annet med ryggsekken. Det er ikke så mange ting å ha utenpå ryggsekken. Eller, det finnes jo slike trekk man kan tre over ryggsekken. Men jeg tror ikke min strikka ryggsekk kommer til å kle det. Ikke det at jeg burde bry meg om det. Jeg bryr meg jo ikke om mote. Men siden det alt finnes slike trekk som man kan trekke over ryggsekken, da er det kanskje moderne, og da burde ikke jeg bruke det. Selv om det er praktisk. Jeg må nok droppe å gå med strikka ryggsekk de dagene det snør veldig mye. Jeg må også passe på så jeg ikke setter den fra meg i snøen. Det kan bli litt vanskelig, i og med at jeg sikkert trenger å sette den fra meg av og til. Særlig dersom jeg er ute på tur, skal raste, sette meg ned for å drikke den teen som jeg har i sekken. Den som er så heldig at den har fått et egnet rom. Da må jeg passe på så jeg setter ryggsekken oppå noe som ikke er snø. Jeg vet ikke hva det kan være, for jeg har enda ikke planlagt hvor og når jeg skal på tur med ryggsekken. Ryggsekker kan også brukes som hodeputer. Her er et eksempel fra Polen:

Dette er også Billy. Jeg tror bilde er tatt samme dag som det andre bildet. Dette bildet er også tatt i Polen. Man kan se at Billy har på seg de samme klærne på dette bildet som på det andre. Derfor tror jeg det er tatt på samme dag. Det interessante med dette bildet. Eller motivet. Er at ryggsekken ikke er på ryggen. Den er på bakken. Under hodet til Billy. Siden det ikke var snø i Polen denne dagen, går det helt fint å bruke en ryggsekk til hodepute. Det kan være praktisk dersom det ikke er snø. Da blir det mye mykere for hodet å hvile. Hvis det er snø, vil sekken bli våt. Om det er en strikket sekk, vil den i tillegg få snøklatter på seg. Men dersom du trenger å hvile når det er snø, trenger du ikke å bruke ryggsekken som pute. Du kan lage en pute av snø. Det kan være det blir litt kjølig. Derfor er det lurt med lue. Det kan jeg også strikke.

Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan ryggsekken min skal se ut. Jeg vet heller ikke når jeg skal strikke den. Det hender at jeg også gjør andre ting enn å strikke. Det kan være fint. Det kan hende at jeg får lyst til å legge ut et bilde av ryggsekken når jeg har strikket den. Dersom den blir fin. Eller grei nok.

 

8 tanker om “Om te og strikking.

  • Jeg gleder meg til å vise den frem! Kanskje det er noe som slår skikkelig godt an. Hvem vet, kanskje jeg kommer til å tjene meg rik på det.
   Det ville vært fint. Helt ok, liksom.

 1. Bildene trenger ikke nødvendigvis ha blitt tatt samme dag pga klærne mine som er de samme, for jeg reiser med så lite som mulig når jeg jeg reiser, og har da ikke annet valg enn å bruke det samme antrekket flere ganger. Akkurat som hjemme egentlig, bortsett fra at jeg reiser ikke når jeg er hjemme, og har ikke pakket sekk, men bruker skapet istedet, men synes uansett det er undødvendig å bytte klær hver dag, hvis de ikke stinker eller har blitt sølete da. Likevel tror jeg bildene er tatt samme dag, så nevermind lzm.

  • Jeg bruker også skap. Når jeg er hjemme. Noen ganger også på hotell, dersom det er skap der. Men bare de gangene jeg skal være ganske lenge på det hotellet. Hvis ikke lar jeg bare klærne ligge i kofferten. Eller sekken. Jeg pleier å pakke for mye. Typisk.

 2. Jeg bruker mye ryggsekk. Mye mer enn veske. Det er praktisk. Både for ryggen og meg selv. Jeg trenger ikke veske til lommeboka, for jeg har den i lomma. Det er også praktisk. Det som er dumt er at nå lager man ikke lommer på jenteklær lenger. Jeg tror det er fordi vi skal se tynnere ut. Det er upraktisk. Både å mangle lommer, og å hele tiden skulle se tynnere ut. Jeg vil heller ha lommer. Og ryggsekk. Jeg er forresten mye ute når det snør. Dessuten kan jeg ikke strikke. Alt i alt synes jeg dette kvalifiserer til å få låne ryggsekken din. Når det snør. Siden du ikke vil bruke ryggsekk når det snør. Det vil jeg. Fordi det er praktisk. Jeg er en praktisk dame. Jeg synes det taler til min fordel. At jeg er praktisk. Jeg vet ikke hva du syns. Men jeg håper du synes det er greit at jeg låner ryggsekken din. Når det snør. Selv om jeg ikke drikker te. Det gjør ikke noe at det fester seg snø på sekken. For du kan jo strikke et sånt trekk. Men ikke i ull. For da fester det seg snø på det. Det ville ikke være praktisk.

  • Du er veldig flink til å bruke ryggsekk. Det skal du ha. Kred til deg.Jeg har stor respekt for valget ditt. Det at du velger å bruke sekk framfor veske. Vi er alle forskjellige. Du skal få låne ryggsekken min. Når den er ferdig. Jeg kan også lære deg å strikke. Hvis du vil. Uansett, eller any way lissom, jeg kommer nok til å strikke et trekk i plast. Hvis du vil kan du godt hjelpe med med å lage «garn» av de grønne posene til matavfall. Det kan bli fint. Og ganske praktisk, tror jeg. Jeg bakte kake i går. Det var lurt. Jeg er både lur og en luring, og jeg liker å lure.

   • Man kan altså strikke ting i plast. Det er ganske rart. Men jeg tror egentlig at jeg visste det litt likevel. Jeg visste ikke at man kunne lage garn av matavfallsposene. Men det vil jeg gjerne lære mer om. Sjøl har jeg laga duskedame-dusker av alle avfallsposene og aluminiumsfolie. De blei ganske fine. Men jeg har ikke bilde av dem. Og de ligger igjen på Grinvoll. Så jeg kan ikke bevise det. Men de var fine. Jeg lagde dem til den reelle fotballturneringen som innleder festen vi har etter at den virtuelle fotballturneringener over. Den som vi bedriver hele vintersesongen. Du vil nok ikke forstå dette. Men det er ganske gøy. Den turneringen har også en blogg. Hvor vi skriver sånt som du skriver. Bare om fotball. Eller helst om noe annet. På facebook skriver jeg om ku. Det er litt overraskende.

 3. Det er forresten fint at du vil lære meg å strikke. Jeg er litt usikker på om jeg vil. Flere har prøvd før deg. Jeg er som tidligere nevnt (riktignok på facebook, under temaet ku), fra Gulset. Alle fra Gulset er traumatiserte håndarbeidselever. Det har jeg også skrevet litt om. På fotballbloggen. Faktisk. Men takk for at du spør. Jeg skal tenke på saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>