Om klippekort, rumpetroll og semikolon

Søndag. I går var det lørdag. Dagen før der var det fredag. Da var jeg på konsert. Før jeg dro på konsert gjorde jeg andre ting. For eksempel: Jeg var en tur på Stockmand. Jeg drakk en dobbel latte med soyamelk. Jeg pleier egentlig å drikke grønn te. Jeg gjorde ikke det på fredagen. Grunnen til at jeg ikke trakk grønn te, var at jeg kunne få noe som var enda dyrere gratis. Det var fordi jeg hadde et gratis klipp på klippekortet mitt. Det vil si at jeg tidligere har drukket ni enheter med et eller annet. Sannsynligvis mest grønn te. Men ikke bare. Det tidende klippet er alltid gratis. Noen ganger hender det at jeg sparer på det tiende klippet. Da må jeg begynne på en ny rad på klippekoret. Eller dersom alle radene (det er tre rader), dersom alle radene er klippet opp, da må jeg få et nytt kort. Da er det viktig at jeg ikke kaster det kortet som jeg har et gratis klipp på. Noen ganger tenker jeg at jeg kanskje skal spare opp mange, mange kort med gratis klipp. For eksempel tre kort. Da får jeg ni enheter gratis. Det blir en uke og tre dager med gratis kaffe eller te. Hvis jeg sparer enda flere klipp, blir det enda mer gratis. Det kan bli moro. Det jeg kan gjøre er at jeg kan gi bort gratis klipp i gave til noen. For eksempel i julegave. Eller i bursdag. Jeg tror ikke det er så mange som har gjort det før. Jeg tror det kan gjøre noen glade. Særlig hvis de liker å gå på Stockmand. Det liker jeg. Jeg synes det er fint der. Også har de god kaffe. Og te. Jeg drikker mye grønn te der. Noen ganger, men ikke så ofte drikker jeg også annen te. Jeg tenker av og til at det hadde vært hyggelig om de hadde farge på noen av te-koppene. Særlig hvis det er grønn te i koppen. Grønn te har så lite farge. Den er liksom ikke grønn. Den er på en måte mer blank med litt gul i seg. Gjennomsiktig gul. Liksom. Det synes jeg er litt kjedelig. Det ville vært litt mer gøy hvis koppen hadde hatt farge. Jeg er ikke så sikker på om jeg kunne ønske at den grønne teen var helt grønn. Jeg har drukket ting som er helt grønt. Det pleier å være ting som er veldig sunt. Veldig godt for helsa. Det kan for eksempel være hvetegress eller spirulina. Eller hemp proteinpulver. Alt sammen er veldig bra for kroppen og for helsa. Det er veldig grønt og det smaker veldig vondt. Grønn te er ikke grønn og det smaker bedre enn for eksempel spirulina.

Dette er er et eksempel på tre ting som er grønt og som smaker vondt. En ting som er grønn og som smaker godt. Og en ting som ikke er grønt, men smaker godt. Alt sammen er sunt. Helt til venstre i bildet kan du se deler av en brokkoli. Den er veldig sunn og den er også grønn. På bildet er den pakket inn i plast. Jeg vet ikke om det egentlig er sunt. Jeg tar alltid av plasten og skyller brokkolien før jeg spiser den. Plasten putter jeg blå søppelpose. Brokkolien er økologisk. Jeg pleier å kjøpe økologiske ting. Hvis de har det i butikken. Noen butikker er ikke så gode på sånn. Det er dumt. Til høyre for den økologiske brokkolien kan du se hvetegress. Eller en pakke/ kartong med hvetegress. I pulverform. Det er veldig grønt og veldig sunt. Derfor smaker det vondt, Men det er noen som sier at man må lide for skjønnheten. Det vet jeg mye om. Jeg er veldig flink til å lide for skjønnheten. Det er ofte det ikke hjelper. Ved siden av hvetegress, er spirulina. Jeg tror spirulina er en alge. Jeg synes spirulinapulver er veldig, veldig vondt. Derfor kan jeg ikke drikke spirulinapulver. Jeg bare brekker meg og tenker på rumpetroll. Denne boksen med spirulina er ikke pulver. Det er kapsler med pulver inni. Pulveret er grønt. Kapslene tror jeg er gjennomsiktige. De ser brune ut. Det er nok fordi pulveret som er inni er grønt. Det går greit å svelge kapslene med spirulina. Jeg tar det fordi det er veldig sunt. Det er viktig å være veldig sunn. Ved siden av spirulina har vi hemp protein. Det er også veldig sunt. Det er viktig med proteiner. Proteinpulveret smaker også veldig vondt. Men det er jo kjempe sunt. Derfor drikker jeg det noen ganger. Det er veldig, veldig viktig å være kjempe sunn og skjønn. Helt til høyre og litt bak i bildet, kan man skimte et norgesglass. I det norgesglasset er det havregryn. Havregrynet er ikke grønt. Det synes jeg er greit. Selve pakken til havregrynet er ikke med på bildet. Det er fordi jeg har puttet gryna oppi norgesglasset. Men det er ikke poenget. Poenget er at pakken som havregryna var oppi, den var grønn. Ikke bare grønn, altså. Men mest grønn. Nå tenker du kanskje at jeg tar feil. At pakka med Bjørns havregryn er gul. Det er den også. Den valige pakka er mest gul, men det økologiske, den er grønn. Mine havregryn er selvfølgelig økologiske. Det er fordi det er sunt. Det er veldig, veldig viktig.

 

Jeg blir veldig kvalm av spirulina. Når jeg tenker på det, brekker jeg meg. Derfor vil jeg helst ikke tenke på det. Noen ganger tenker jeg på rumpetroll når jeg tenker på spirulina. Det er fordi jeg tenker på alger. Når jeg tenker på alger, tenker jeg også på rumpetroll. Da jeg var liten, hentet vi rompetroll i et vann. Vi hadde de på skolen. Den som var ordenselev måtte passe på at småtrolla hadde det bra. Jeg vet ikke helt hvorfor vi hadde dem, og hva som skjedde med dem etter vi hadde hatt dem. Jeg kan ikke så mye om rumpetroll. Jeg synes det er greit. Helt Ok liksom. Jeg tror ikke rumpetroll heter rumpetroll på ordentlig. Men jeg vet ikke hva de heter. De har sikker et navn som kommer fra latin. Eller fra gammel gresk. Det er mange navn som kommer fra andre språk. Ofte fra språk som er gamle.

Jeg var ikke bare på Stocmand og på konsert på fredag. Jeg var også en tur på Lundetangen. Lundetangen er et utested i Skien. Der selger de både øl og vin og andre ting. Jeg tror ikke man får den tiende enheten gratis på Lundetangen. Jeg tror ikke jeg har drukket ti enheter på Lundetangen på en kveld. I så fall husker jeg det ikke. Jeg var ikke alene på Lundetangen på fredag. Eller på lørdag. Det ble lørdag da jeg var der. Det er fordi klokka ble over tolv på natta. Det var mange andre mennesker på Lundetangen. For eksempel Kine. Jeg hadde også vært sammen med Kine på konsert. Vi satt sammen med noen andre som jeg også vet hvem er. Der diskuterte vi også språk. Ikke rumpetroll. Jeg tenkte hverken på spirulina eller alger da, derfor tenkte jeg heller ikke på rumpetroll. Jeg tenkte på semikolon. Semikolon er litt vanskelig. Ikke alltid like lett å skjønne seg på. Vi snakket med en som kan semikolon veldig godt. Han sa at han kunne snakke om semikolon i over en halv time. Det synes jeg er fint. Noen kan veldig mye om veldig rare ting. Jeg tror også at han kan mye om Ibsen. Det kan jeg like. Og det gjør jeg. Det er ganske lenge å snakke om semikolon i en halv time. Jeg tror ikke han gjorde det. Jeg husker ikke så mye. Det hadde begynt å bli veldig lørdag da vi snakket om semikolon. Jeg snakket også med andre. Om andre ting enn semikolon. Jeg var også på nachspiel. Det var rart. Jeg pleier ikke å være på det. Da jeg kom hjem. Sammen med Kine. Da leste vi om semikolon.

Dette bildet viser side 33 av en bok. Boka heter «Skriveregler». Boka er skrevet av Finn-Erik Vinje. Den er gjennomgått av språkrådet og det er ny utgave av 2009. Jeg tror reglene for semikolon er de samme som de var i 2009. Derfor er jeg ikke så bekymra for at boka ikke er fra 2012. Det står ikke bare om semikolon i denne boka. Det står også om ganske mange andre tegn. For eksempel punktum, spørsmålstegn, utropstegn og komma. Dette er tegn jeg bruker mye oftere enn semikolon. Jeg bruker også kolon mye oftere. Dette fotografiet har jeg tatt for å illustrere at jeg leste om semikolon for Kine. Jeg har ikke noe blide av at Kine sover på sofaen. Det kan dere bare forestille dere. Det sto også et stort glass med vann på det bordet som er ved siden av sofaen min. Kine hadde drukket vann av det glasset. Det var nok lurt. Da jeg var ferdig med å lese høyt om semikolon, fikk jeg Kine til å bytte plass fra sofaen til en seng. Det er mye hyggeligere å våkne opp i en seng. Men selv om man våkner opp i en seng, må det nødvendigvis ikke være hyggelig. Hvis det var veldig hyggelig dagen før, er det ofte ikke så hyggelig dagen etter. Det er litt dumt. Jeg er ikke sikker på om det egentlig er lov til å ta bilde av en tekst og så publisere det på denne måten. Jeg er usikker på om Finn-Eirik vil bli sint på meg, dersom han ser at jeg har fotografert boka hans. Jeg håper ikke det. Det er gjort i beste mening. Jeg vil bare at folk skal bli glad i semikolon.

Jeg tror ikke det er så vanlig å lese om semikolon veldig tidlig på lørdagsmorgen. Jeg tror at Kine sovnet når jeg leste om semikolon. Det var greit for meg. Jeg tok meg ikke nær av deg. Det er ikke så veldig morsomt med semikolon. Det er mye som er morsomt når man har drukket. For eksempel alkohol. Når man har drukket alkohol. Semikolon er ikke nødvendigvis en av de tingene som er morsomt når man har drukket alkohol. Det er ikke alltid det er morsomt uten alkohol heller.

Nå er det søndag. Nå baker jeg kake. Jeg bakte også kake på torsdag. Det hjelper å bake. Jeg vet ikke hvorfor jeg baker i dag. Jeg har egentlig ikke noe det skal hjelpe på. Det er heller ikke noen grunn til at jeg baker. Ingen anledning liksom. Ikke har jeg så veldig lyst på kake heller. Men jeg synes det er fint å bake. Jeg kommer nok til å gi bort ganske mye kake. Det liker jeg. Det er gulrotkake. Jeg liker det. Det er ikke så ofte jeg har bakt det. Egentlig vet jeg ikke om jeg er så veldig flink til å bake akkurat den kaka. Men det hjelper å øve. Øvelse gjør mester. Bakemester Junipuni.

2 tanker om “Om klippekort, rumpetroll og semikolon

 1. Hei.
  Herregud og innponert jeg er……………
  tenk å skrive så mye om ikke noe. :)
  Det er fasinerende.
  Men orket ikke mer enn ca 30 linjer jag asså ;)
  klem

  • 30 linjer er bedre enn null linjer. Du kan godt lese de neste 30 linjene senere. Det er også lov. Det er mye som er lov. Har du lyst har du lov. Hvis du ikke har lyst, er det også greit. Takk for sist, forresten. Det var hyggelig med kaffe. Selv om det ikke var på Stockmand. Selv om jeg ikke hadde gratis klipp. En annen gang kan vi dra på Stockmand. Det kan bli fint.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>