Mest om tog, noe om buss og lite om trikk. Ps. det er et fotografi av Pjusken der.

I dag skal jeg ta tog. Og buss. Det er ikke togbuss. Jeg er heldig som ikke skal ta buss for tog. Selv om jeg skal til Oslo. Det er ofte togbuss eller buss for tog fra Skien til Oslo. Det går for det samme. Det er ikke togbuss eller buss for tog helt til Oslo. Men det er til Larvik. Det er ikke så langt fra Skien til Larvik. Det er også dumt. Det er flere grunner til at det er dumt. Den ene grunnen til det, er at jeg alltid sovner på buss. Og tog. Jeg har liksom reel hypersomni på dagtid. Jeg pleier også å sove på natten, altså. Det er lurt. Lurere enn å sove på dagen. Men det som er problemet, og det leie med å sovne på togbussen til Larvik, er at da får jeg bare sovet litt. Jeg pleier ikke sovne før etter at bussen har passert Porsgrunn. Det er helt unødvendig å sovne før Porsgrunn. Det kommer alltid flere mennesker på bussen i Porsgrunn, og da vil jeg uansett våkne. Det er både dumt og kjedelig. Men det er også en fordel med å sovne før Porsgrunn. Av og til kan det faktisk være ganske lurt. Og jeg er jo ganske lur noen ganger. Om jeg må si det selv. Og det gjorde jeg akkurat nå. Du er nemlig veldig lur hvis du legger veska, eller ryggsekken din på setet ved siden av deg. Hvis du sover når du har ting liggende på nabo sete, er det lite sannsynlig at noen av de Porsgrunn vil sette seg nettopp på sete. Det synes jeg kan være veldig greit. Mer enn Ok, liksom. Det handler ikke om at jeg ikke liker de som er fra Porsgrunn. Altså. Jeg liker mange av de som bor i Porsgrunn. Jeg synes egentlig Porsgrunn er en fin by. Faktisk. Selv om jeg bor i Skien. Før var jeg ganske mye i Porsgrunn. Det var fordi vi ikke hadde så mange kaféer i Skien. Nå har vi det. Ikke så veldig mange. Men nok til at jeg ikke trenger å dra så mye til Porsgrunn. Det er egentlig både fint og greit på en gang. Ok og litt mer økonomisk. Jeg har ikke noe fotografi av meg selv som sover. Det er litt vanskelig for meg å fotografere at jeg sover. Det er fordi da sover jeg. Men jeg har et bilde av Pjusken. Pjusken sover veldig mye. Jeg tror ikke Pjusken sover på dette fotografiet. Men det gjør ikke noe. Her kommer et fotografi av Pjusken:

Her er et fotografi av Pjusken. Som du ser sover ikke Pjusken i det jeg fotograferer henne. Men det kan nok se ut som om hun akkurat har sovet. Hun strekker seg. Det gjør hun ofte. Jeg tror hun synes det er deilig å strekke seg. Det synes jeg også at det er. Særlig etter at jeg har sovet. Det hender at jeg også gjesper, eller lager en annen form for lyd. Pjusken pleier å mjaue. Eller mjave litt. Det er hyggelig å høre på. Jeg liker det ganske mye. Det er en sofa som Pjusken ligger på. Det er min sofa. Den er blå, og det er faktisk en sovesofa. Det kan være praktisk dersom jeg har gjester. Men egentlig pleier gjestene å sove i gjestesenga. Hodet og noe av kroppen til Pjusken ligger på et teppe. Det er et lappeteppe. Det er jeg som har heklet det. Jeg liker også å hekle. Ikke bare å strikke. Jeg lærte å hekle før jeg lærte å strikke. Helt til venstre kan du også se deler av en pute. Jeg har også et annet teppe i sofaen, men det kan du ikke se. Jeg har heller ikke laget det selv. Pjusken liker å sutte på det. Før syntes jeg ikke det var greit, men nå synes jeg det er Ok. Det er jeg som har fotografert Pjusken mens hun er våken. Hun datt ikke ned fra sofaen, selv om det kan se slik ut.

Det er ikke så veldig økonomisk. Eller bra for økonomien å ta tog. Eller buss, eller buss for tog, også kalt togbuss. Det koster ganske mange penger, egentlig. Jeg har ikke alltid mange penger. Men det må bare være greit. Selv om det ikke alltid er det. Men Ok. Jeg må liksom bite det i meg. Og det gjør jeg. Ganske hardt. Jeg kunne jo kjørt bil til Oslo. Men da kan jeg ikke sove. Eller strikke, eller lese. Det er ting jeg liker, og som jeg synes er fint, greit og OK. Dessuten er det dumt å kjøre bil til Oslo alene. Det er ikke så lurt for økonomien det heller. Det koster også mye penger å parkere i Oslo. Og. Hvis du får bot når du parkerer, koster det enda mer. Det er leit. Jeg synes det er lumpent å gi parkeringsbøter. Jeg har bare fått bot en gang. Det var ikke i Oslo, men det var likevel leit og hverken greit eller Ok. Ikke liksom, på en måte.

Når man går på toget i Larvik, er det Ok å sove. Man må bare passe på å passe på bagasjen sin. Det er dumt hvis noen stjeler den.

Når jeg kommer til Oslo, skal jeg ta buss. Det er helt greit. Jeg skal ikke ta buss så veldig langt. Jeg skal bare ta buss til Sagene. Det er buss nr. 37 mot Nydalen. Det vet jeg, fordi jeg har tatt den bussen før. Det er ikke sikkert det er akkurat den samme bussen, for det går veldig mange 37 busser. Nesten hele tiden. Det er lite sannsynlig at det er akkurat den samme bussen som jeg har tatt før. Men jeg kommer til å ta en av de bussene som går i den retningen. Da kommer jeg fram til det stedet jeg skal. Sagene. Jeg kommer kanskje til å ta buss i morgen også. Kanskje to ganger også. Jeg vet ikke om jeg kommer til å ta trikk. Jeg håper det, for jeg liker å ta trikk. Veldig mye. Vi har ikke trikk i Skien, derfor er det ekstra stas med trikk i Oslo. Det har jeg skrevet om før. Jeg kommer nok til å ta tog også i morgen. Grunnen til det er at jeg skal hjem til Skien igjen. Jeg tror ikke det skal gå togbuss, eller buss for tog når jeg skal hjem. Det pleier ikke gjøre det når man tar tog hjem sent. Jeg skal nok reise sent hjem med toget. I morgen. Da vil jeg nok sove. Selv om det er på kvelden. Da er det liksom hverken dag eller natt. Men jeg klarer ofte å sove da også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>