Scene 3 fra en hvilken som helst psykiatrisk institusjon.

Ruth er tilbake på avdelingen.

 

(I stua på en hvilken som helst psykiatrisk avdeling. En sofa. Et bord. To stoler. Kanskje tre. Noen ganger. Samtlige møbler fra 70-tallet.  Kryssord på bordet. Rød penn. Og blå penn. Nesten ferdig strikketøy på stolen til venstre. Vevde tepper laget av pasienter henger på bakveggen. Lyset går opp. Ruth og Randi sitter i sofaen. Ruth ikledd rosa topplue og turkist skjerf. Randi ikledd boblejakke fra 80-tallet. Begge har støvler på bena)

Ruth: Psykologen sier at jeg ikke har noe problem.

Randi: Ok….hva mente han med det?

Ruth: Nei, han mente at det ikke var noe problem.

Randi: Hvorfor er du har da, dersom du ikke har noe problem?

Ruth: Jeg vet ikke… Han mente at det egentlig var du som hadde et problem.

Randi: Hæ? Jeg trodde psykologer hadde taushetsplikt!

Ruth: Ja, det trodde jeg også.

Randi: Det var rart.

Ruth: Ja.

Randi: Men skal du skrive deg ut da. Siden du ikke har noe problem, tenker jeg?

Ruth: Jeg vet ikke.

Randi: Nei…

Ruth: Har du funnet ut hva du skal gjøre?

Randi: Med hva da? Turen tenker du på?

Ruth: Ja.

Randi: Nei.

Ruth: Nei.

Randi: Har du funnet det ut?

Ruth: Nei.

Randi: Kanskje vi skal ta det før middag. Jeg tror det er lapskaus i dag. Siden det er fredag, og siden det var kjøttkaker i går. Det pleier å være kjøttkaker på fredager, nei jeg mener det pleier å være lapskaus på fredager. Hvis vi går tur før middag kan det være at vi blir mer sultne til middagen. Det kan være lurt. Jeg liker lapskaus.

Ruth: Ja.

Randi: Jeg må bare sette på den vaskemaskinen.

Ruth: Har du funnet ut av om den piper?

Randi: Nei.

Ruth: Ikke tørketrommelen heller?

Randi: Nei.

Ruth: Jeg skjønner problemet ditt. Jeg vil bare at du skal vite det.

Lys ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>