Juni tenker. Og juni vil tenne en gnist i november.

November føler seg fortsatt lang. Selv om november ikke er så veldig mye lengre enn andre. Det vet november. Egentlig veldig godt. Juni har lært november at det både er greit og ok å føle seg annerledes enn andre. Det er helt normalt. Faktisk. Ære være. Trøste og bære. Men november har fortsatt litt lite selvtillit. Eller lav selvfølelse. Kanskje.

Jeg har ikke noe fotografi av november. Ikke et sånt fotografi som du kan se på, og se at er november. Liksom. Det har jeg ikke. Men dette fotografiet er tatt i november. Tror jeg. Det kan muligens ha vært i oktober, men da var det veldig seint i oktober. Da blir det nesten det samme som november. Og da kan det være det samme. Tenker jeg. Jeg tenker mye. Det gjør sikker du også. Når du ser dette blide, eller fotografiet om du vil. Hva er det der, og hvorfor peker hun på det der? Tenker kanskje du. Det er interessant dersom du tenker det. Det ville nemlig jeg også tenkt. Men jeg trenger ikke å tenke så mye på det. For jeg vet hva det er.

Juni tenker at hun må tenne en gnist i november. November må ha noe å brenne for. Juni tenker og tenker. Tenker lange. Og. Korte. Tankerekker. Nå rekker ikke tankene mine lenger. Tenker juni. Da har hun tenkt langt. Hva skal til for at november skal se lyset? Tenker juni. Selv om tankene egentlig ikke rekker lenger. Ofte rekker ting lenger enn man tror. Det er rart. Men ikke egentlig. Ikke så veldig rart, egentlig. Når man tenker etter. Det gjør juni. Hun tenker både før og etter. Først tenkte hun at hun måtte tenne en gnist. I november. November trenger noe å brenne for. Tenkte juni. Etter at hun hadde tenkt det, tenkte hun på gnisten. Hvordan tenne en gnist i november? Hva skal november brenne for? Juni vet ikke. Hun vet mye, men ikke alt. November vet. November vet hva. Hun. Eller. Han. Brenner for. Innerst inne. Men november sier det ikke til noen. Juni vet at november vet det. Innerst inne. Men juni sier ikke noe. Til november. Om at hun vet at november vet. Innerst inne. Det er fint, synes juni, at november vet det innerst inne og at hun (juni) vet at november innerst inne vet det, men ikke vet at juni vet det. Det er junis hemmelighet. Juni er fin. På den måten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>