Tilbakekomst. Og litt om ved (nok en gang).

Jeg har vært borte en stund, men nå er jeg tilbake. Det er ofte sånn. At man kommer tilbake når man har vært borte. Borte. Borte. Tittei. Liksom. Her er jeg. Her er jeg. God dag, god dag, god dag. Jeg har hatt gode dager mens jeg har vært borte. Dersom du skulle lure på det. Jeg, Juni har blitt glad i november. Men nå er det desember. Sånn er det bare. Noen kommer, noen går. Noen dør i livets vår. Stjerner lyser hvite. Det er mange stjerner i desember. Det er mange stjerner andre ganger også. Men i desember er de litt mer. Liksom. De skinner litt mer. På en måte. Det synes jeg er fint. Både fint og greit på en gang. Jeg skinner litt jeg også. Noen ganger. Det synes jeg er trivelig, og det er jo egentlig det dette skal handle om. Trivelige trivialiteter. Denne bloggen, altså. Jeg innser at jeg ikke alltid klarer å holde meg til det trivielle og det trivelige. Det hverdagslige. Liksom. Men det som er trivelig og trivielt for noen, er ikke alltid trivelig og trivielt for andre. Det synes jeg er ganske fint. Egentlig. Noe som egentlig er trivielt kan også være litt lite trivelig. Men så kan det bli trivelig igjen. Det er veldig fint. Super fint og greit. OK og mye mer enn det også. Det er mye det. Mer enn et kinderegg, men mindre enn en julekalender. Men det er greit. Det også. Jeg er flink til å se det fine i ting. Jeg er ofte ganske positiv. Også. Men ikke alltid, selvfølgelig. Utropstegn. Utropstegn. Det skulle bare mangle. Sånn egentlig er jeg litt mer enter eller. Liksom. Eller lissom. Litt bipolar. På en måte.

Nå kommer det er fotografi. Dette fotografiet hører på en måte til det jeg har skrevet senere i innlegget. Jeg valgte å plassere fotografiet slik det er plassert her, fordi jeg liker ikke at det er masse, masse tekst i et innlegg før det kommer et bilde. Derfor er det et gjennomtenkt og bevisst valg at bildet er nettopp der det er. Her kommer det:

Ca. midt på fotografiet. Bakerst. Kan du se verandadøra. Eller balkongdøra, om du heller vil kalle det for det. På hver side av døra er det vinduer. Hvis du ser ut av vinduene, eller glasset på døra, kan du se ut på en park. Eller en dal. Den heter Lundedalen. Du må se litt ned for å se den. Det er fordi jeg bor i andre etasje. Hvis du ser rett fram, ser du noe annet. Da ser du litt mer hus og sånn. De befinner seg på andre siden av dalen. Den dalen er ikke så veldig bred, så det er ikke så langt til de husa på den andre siden. Egentlig. Jeg kan gå dit ganske raskt. Men det tar enda mindre tid hvis jeg springer. Eller løper. Jeg har ikke fotografert dette bilde nå. Det er nesten 2 år siden. Da var det innflyttingsfest hjemme hos meg. Det var ikke bare det. Det var også bursdagsfest for Guro, Einar og Robert. De har ikke bursdag på samme dag. Men nesten. Det var mange mennesker hos meg den dagen. Eller kvelden. Egentlig. Jeg tror ikke det har vært så mange her siden. Det er jeg som er fotograf (tror jeg. Det kan være det var noen andre som tyvlånte kameraet mitt. Det vet jeg ikke. Jeg husker ikke alt fra den festen). Motivet er fra stua der jeg bor. Lysekrona i taket er litt skakk. Men det gjør ikke noe. Alt er litt skjevt i dette huset. Men jeg synes at det er greit. Det er litt sjarmerende. Liksom. På en måte. Og det er fint. Jeg liker å bo her. Egentlig. Og jeg liker de menneskene som jeg, eller en annen har fotografert. Jeg tror ikke det var ved på ballkongen. Eller verandaen. Da jeg tok bildet. Men jeg vet at det er det nå. Hvis du vil, kan du forestille deg at det er det. Det er greit for meg om du gjør det. 

Jeg vet at det er flere som har lurt på hva jeg har gjort i det siste. Det er hyggelig at noen lurer på det. Jeg har drukket flere kopper med kaffe. Ikke i en stor gul kopp. Grunnen til det er at den store gule koppen ikke bor hos meg. Den bor hos mamma. Og der bor ikke jeg. Jeg bor hos meg. Der har jeg ikke stor gul kopp. Men jeg har flere små gule kopper. De er fine, men jeg bruker dem ikke så ofte. Jeg drikker heller ikke kaffe så ofte. Når jeg er hjemme. Når jeg er hjemme drikker jeg mest te. Det gjør jeg både ofte og mye. Jeg liker te. Og jeg synes det er fint å drikke det. Og koselig. Det er også koselig med peis. Men jeg har ikke peis. Men jeg har ovn. Den er litt vanskelig å fyre opp i. Men det er greit, for når den først blir varm, blir den veldig varm. Jeg fyrer mye. Grunnen til det er at jeg får gratis ved. Den veden jeg har, har jeg hentet hos pappa. Det er ganske slitsomt å bære ved. Særlig fordi jeg bor i andre etasje. Jeg har båret mange sekker ved opp på balkongen min. Det er lurt. Det har vært et gjennomtenkt valg. Jeg tenkte både korte og lange tanker før jeg gjorde det. Først tenkte jeg at jeg skulle stable alle sekkene ute. Det var en kort tanke. En lat tanke. Egentlig. Det er fort gjort å tenke late tanker. Jeg tenkte den korte og late tanken fordi jeg ikke hadde lyst til å bære sekkene opp. Fordi det både er tungt og kjedelig. Men så tenkte jeg at jeg kanskje skulle tenke en lang tanke. Nå er jeg glad for at jeg tenkte den lange tanken. Den lange tanken førte til at jeg bar 18 sekker med ved opp trappa og ut på balkongen. Eller verandaen. Eller hva det egentlig er. Det som er ut den døra i stua mi. Den døra som også har vindu i seg, og som fører ut til et gulv som på en måte er i løse lufta. Den. eller det. Er ikke så veldig stor, eller bred. Den. Eller det. Er ganske smal. Egentlig. Men jeg synes den er fin. Og det er praktisk at det er plass til 18 sekker med ved der. Men da er det ikke plass til så mye mer. Men det er greit. Jeg synes den er fin uansett. Jeg kaller den for kongeballkongen. Det høres mye finere ut enn konge verandaen. Eller kongeverandaen. Når det er 17.mai (Norges nasjonaldag. Eller nasjonal dag). Da pleier jeg å stå der og vinke. Det er ikke så mange å vinke til. Men hadde det vært mange å vinke til, ville de nok vinket tilbake og synes at jeg var fin. Der jeg sto og vinket. Jeg pleier også å drikke champange. Og spise jordbær. Eller drikke sjampanje der. Dersom du vil skrive det sånn som det sies. Jeg synes det er litt morsomt, liksom. Å skrive sjampanje. Litt tullete på en måte. Jeg er noen ganger tullete. Det synes jeg er greit. Jeg har mere ved ute. Det er fint og ganske praktisk, siden det ikke holder med 18 sekker for en hel vinter.

Midt på bildet, bakerst, i hjørnet, kan du se en ovn. Det er den jeg putter veden inni. Jeg synes den er fin. Både fin å se på. Og fin å varme seg på. Noen ganger. Når det er kaldt og jeg fryser på fingrene, pleier jeg å varme fingrene min på den. Det er praktisk. Faktisk. Men det er ikke så praktisk å holde hendene veldig lenge av gangen på ovnen. Da kan det bli veldig varmt. For varmt. Liksom. Det går an det også. Det er seks personer som er fotografert. De er sammen med ovnen, en lampe (ikke hele, den nederste delen mangler), litt av den skakke lysekrona, vegger, og veldig lite av en dør (helt til høyere). De sitter på stoler (Einar sitter på kanten av sofaen min). Det er fine mennesker, og jeg liker dem. Jeg tror det er jeg som er fotograf, hvis ikke det er noen som har tyvlånt kameraet mitt (jeg husker ikke alt fra den festen).

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>